08 August 2013

Թարմ սխտորը խոչընդոտում է թոքերի քաղցկեղի զարգացմանը

Թարմ սխտոր խոչընդոտում է թոքերի քաղցկեղի զարգացմանը

Եթե ​​շաբաթական երկու անգամ սխտոր ուտեք, թոքերի քաղցկեղի ռիսկը գրեթե կիսով չափ կկրճատվի, ապացուցել են չինական մասնագետները: Ավելի ճշգրիտ, ռիսկը կնվազի 44% - ով, գրում է The Daily Mail -ը: Սխտորը օգնում է նույնիսկ ծխողներին `ռիսկը ընկնում է 30% - ով, նրանց դեպքում: Մինչդեռ թոքերի քաղցկեղի առնվազն 80% - դեպքերի ետեւում ծխելն է: Վերապրելու մակարդակը շատ ցածր է, ախտորոշումը հաստատվելուց հետո, ամեն տասից մեկն է 5 տարուց ավելի ապրում: Ի դեպ, Հարավային Ավստրալիայի համալսարանում գտել են, որ սխտորը նվազեցնում է աղիքային քաղցկեղի հավանականությունը գրեթե մեկ երրորդով:

Արդյո՞ք ջերմային մշակում անցած սխտորը նույնպես գործում է, գիտնականներ չգիտեն:

Սակայն ավելի վաղ ցույց է տրվել, որ սխտորի առանցքային բաղադրիչ - ալլիցինը ` ազատ է արձակվում, եթե սխտորը ճզմվի, կամ մանրացվի: Միացությունը ճնշում է բորբոքումները եւ հանդես է գալիս որպես անտիօքսիդանտ, նվազեցնելով ազատ ռադիկալների վնասվածքի աստիճանը: Հետեւաբար, սխտորը հիանալի միջոց է համարվում մրսածության, հիվանդանոցային սուպերբակտերիաների եւ նույնիսկ մալարիայի դեմ:
Մանրամասները ՄեդԴայլի, ԴեյլիՄայլ 
Ակտիվ հղումը բլոգին պարտադիր է
Post a Comment