07 April 2013

Ճարպային երեք թթուները երկարակեցություն են ապահովում եւ վերացնում են հիվանդությունները

Ապրիլ 2, 2013
Օմեգա-3 ճարպային թթուները, որը կարելի է գտնել յուղոտ ձկան եւ ծովամթերքի մեջ, օգտակար են սրտին: Նրանք կարող են 35% - ով նվազեցնել սրտի հետ կապված մահվան ռիսկը: Ընդհանուր առմամբ, 27% - ով կրճատվում է վաղաժամ մահվան հավանականությունը եւ կյանքի տեւողությունը միջինը 2 տարի 10 շաբաթով ավելանում, գրում է Telegraph -ը:

Այս եզրակացությունը Հարվարդի Հանրային առողջության դպրոցի կողմից է: Գիտնականները ուսումնասիրել են 65 տարեկան եւ ավելի տարիքի 2,700 մարդկանց բժշկական տեղեկություններ: Ինչպես արդեն ապացուցվել է, կամավորները, ովքեր ունեցել են օմեգա-3 երեք տիպի ճարպաթթուների բարձր մակարդակ արյան մեջ, 27% - ով ավելի քիչ է վաղաժամկետ մեռնելու հավանականությունը:

Մասնավորապես, դոկոզահեքսաենոիկ թթուն 40 տոկոսով նվազեցնում է սրտի կորոնար շնչերակի /իշեմիկ հիվանդության/ եւ առիթմիայի հետեւանքով մահվան ռիսկը: Դոկոզապենտաենոիկ թթուն նվազեցնում է ինսուլտից մահվան հավանականությունը, իսկ էյկոզապենտաենոիկ թթուն - ոչ մահացու սրտի կաթվածը:

Ձկան դրական հատկությունների մասին արդեն վաղուց է հայտնի, բայց սա առաջին ուսումնասիրությունն է, նվիրված ծերերին եւ նրանց կյանքի տեւողությանը: Հատկանշական է, որ օմեգա-3 ազդեցության ամենամեծ դրական թռիչքը տեղի է ունենում այն ​​ժամանակ, երբ երբեք ձուկ չուտող մարդը, հանկարծ սկսում է շաբաթը երկու անգամ ուտել այն: Սակայն սպառման աստիճանաբար բարձրացումը չի տալիս նման զգալի փոփոխություն:

Ըստ ԱՄՆ - ում ընդունված չափանիշների, առողջ մարդիկ պետք է օրական 500 միլիգրամ օմեգա-3 սպառեն ձկան յուղով: Եթե սրտի հետ կապված ​​կա խնդիր, նորման աճում է 800-1000 միլիգրամ: Ամենաճիշտ ընտրությունը, սկումբրիա, թունա, ծովատառեխն /сельдь/ է:

Հղումը http://blog.lurerarm.asia/ պարտադիր է 
Post a Comment