06 February 2013

Գարեջուրը հակա քաղցկեղային հատկություններով մոլեկուլներ է պարունակում

Փետրվար 5, 2013
A լյուպոլինային թթուն (հումոլոն) - գայլուկի կոների անտիբիոտիկ նյութը - հատուկ համ է տալիս գարեջուրին: Գիտնականները պատրաստվում են այն դիաբետի եւ քաղցկեղի դեմ նոր դեղերի հիմքում դնել, գրում է National Post -ը : Ավելի վաղ նշվել է այն փաստը, որ միացությունը պաշտպանում է մի շարք վարակներից: Բացի այդ, այն գարեջուրի դառը համի հետ կապված կայունացնող մոլեկուլ է եւ հաշվանցվում է նիհարեցնող հատկությամբ:

Վերներ Կամինսկին եւ նրա թիմը Վաշինգտոնի համալսարանից `օգտագործելով թթուների կառուցվածքը ճշգրիտ որոշելու ռենտգենյան բյուրեղագրություն , որոշեցին գարեջրում պարունակվող գայլուկից ստացված հումոլոն մոլեկուլների եւ նրանց ածանցյալների կառուցվածքը: Գիտնականները կարողացել են վերականգնել գարեջրի թթուները ու մաքրել դրանք: Այնուհետեւ վերածեցին աղի բյուրեղների, ստանալով կառուցվածք:

Փորձագետները պարզեցին, որ միացություններն ու մոլեկուլներն են պատասխանատու երանգի եւ համի համար: Այժմ նրանք պետք է պարզեն, թե ինչպես են հումոլոնի մոլեկուլները համակցված այլ մոլեկուլների եւ միմյանց հետ:
Նրանք համոզված են, որ այն թույլ կտա հակադիաբետիկ եւ հակաքաղցկեղային դեղեր մշակել
 Պատրաստվել է Աշխարհի շուրջ
Post a Comment