23 July 2012

Չոր ծիրանը, ընկույզը, նուշը եւ արախիսը լյարդի քաղցկեղից պաշտպանվելու ունիվերսալ միջոց

Հուլիս 23, 2012  ֆոտո_Almonds are rich in vitamin E, which appears to have a protective effect against liver cancer

Վիտամին E հարուստ սնունդը կարող է զգալիորեն նվազեցնել լյարդի քաղցկեղի վտանգը, պնդում են գիտնականները ի դեմս դոկտոր Ժանգ Վեի ՝Շանհայի քաղցկեղի ինստիտուտից: Մասնագետները միջին տարիքի եւ տարեց մարդկանց խորհուրդ են տալիս սննդակարգի մեջ ընդգրկել նուշ եւ արախիս, մայրիի ընկույզ ու չոր ծիրան: Սրանք կօգնեն նաեւ ծեր հասակում պաշտպանել սիրտը եւ աչքերը, - գրում է  The Daily Mail -ը:

Այս դիետան փորձարկվել է 132,837 մարդկանց վրա: Journal of the National Cancer Institute ամսագրի էջերում հրապարակվել է այդ հետազոտության տվյալների վերլուծությունը: Հետազոտվողների թվում 267 մարդ ուներ լյարդի քաղցկեղ: Ի դեպ, ըստ վիճակագրության, լյարդի բոլոր քաղցկեղների 54% ընկնում է Չինաստանին:

Հավաքել մարդկանց սննդի վերաբերյալ տեղեկությունները, գիտնականները առանձնացրել են մի խումբ, ովքեր հաճախ են օգտագործել վիտամին Ե պարունակող սնունդ: Համեմատելով այս խումբը մյուսների հետ կարողացան բացահայտել վիտամին Е եւ քաղցկեղի ռիսկի նվազման հստակ կապը:

Լյարդի քաղցկեղը, քաղցկեղային հիվանդությունների պատճառով առավել տարածված մահվան դեպքերի ցուցակում երրորդ տեղում է գտնվում: Այն հինգերորդն է քաղցկեղի տեսակների ցուցակում, որը հաճախ ախտորոշվում է տղամարդկանց մոտ եւ յոթերորդը կանանց մոտ: Լյարդի քաղցկեղի 85% արձանագրվում է զարգացող երկրներում:

Post a Comment