02 May 2012

Սխտորը նվազեցնում է սննդային թունավորման վտանգը:

Global Look Press Մայիս 2, 2012
Սխտորը պարունակում է միացություն, որը 100 անգամ ավելի արդյունավետ է պայքարում Campylobacter տարածված մանրէների դեմ, որոնք առաջ են բերում թունավորումներ, քան երկու տեսակների հակաբիոտիկները, հայտնում է The Telegraph -ը:

Campylobacter կարելի է գտնել ինչպես թռչնամսի մակերեւույթին, այնպես էլ հենց թռչնամսի մեջ: Վաշինգտոնի պետական ​​համալսարանի աշխատակիցները գտել են, որ դիալիլ սուլֆիդը /diallyl sulfide, որ արտազատվում է սխտորից, կարողանում է թափանցել արտաքին միջավայրի եւ բակտերիաների գաղութների միջեւ պաշտպանիչ թաղանթ:

Իսկ լաբորատոր միջավայրում դիալիլ սուլֆիդը իրեն ցույց է տվել հարյուր անգամ ավելի լավ, քան էրիտրոմիցինը եւ ցիպրոֆլոկսացինը: Այսպիսով, դիալիլ սուլֆիդը, կարող է օգտագործվել մակերեւույթների մաքրման համար եւ որպես պահպանական միջոց:

Ինչ վերաբերում անմիջական սխտորին, ուսումնասիրության հեղինակները խոստովանել են դրա օգտակարությունը: Այնուամենայնիվ, նրանք չգիտեն, թե կարող է սխտորը մաքուր տեսքով կանխել թունավորումը: Մինչդեռ, թռչնամսի նմուշների մեծամասնությունը Campylobacter բարձր համակենտրոնացում է պարունակում: Այնպես որ, լիարժեք ջերմային մշակումը մնում է միակ ելքը:


Post a Comment