13 March 2012

Միսը պակասեցնում է մարդու կյանքի տարիները, հաստատել են փորձագետները:

Global Look Press Մարտ 13, 2012
Տավարի եւ ոչխարի մսով հարուստ ճաշացանկը նվազեցնում է կյանքի տեւողությունը, ավելանցնելով քաղցկեղի վտանգը եւ սրտի հետ կապված խնդիրները, ասվում է Հարվարդի բժշկական դպրոցի աշխատանքներում, հայտնում է  BBC -ն: Աշխատանքը հիմնված է ավելի քան 120,000 մարդկանց հարցման արդյունքների վրա:

Գիտնականները առաջարկում են միսը փոխարինել ձկով, հավով եւ ընկույզներով: Ճիշտ է, բրիտանական Heart Association ասոցիացիան պնդում է, որ հավասարակշռված դիետայի դեպքում միսը անվտանգ է:

Մասնագետների հաշվարկով, մսի ավելացումը ամենօրյա ճաշացանկում 13% - ով ավելացնում է մահվան վտանգի հավանականությունը, 18% - ով ավելացնում է սրտանոթային հիվանդությունների հետեւանքով մահվան հավանականությունը, քաղցկեղի վտանգը 10% - ով: Եթե ​​միսը մշակվում է, մահվան ռիսկը ավելի է աճել (ընդհանուր առմամբ 20% -ով, մինչեւ 21% - ը սրտանոթային եւ 16% քաղցկեղի հիվանդություններից մահվան դեպքերը).

Թերեւս, մսում առկա հագեցած ճարպերը բացասական ազդեցություն են գործում սրտի առողջության վրա, եւ մշակվող մսում գտնվող աղը նույնպես ազդում է սրտի հիվանդության հավանականության վրա, քանի որ ավելացնում է արյան ճնշումը:
Շնորհակալություն որ հետաքրքրվում եք բլոգով: Ամբողջական կամ մասնակի մեջբերումներ անելիս հղումը դեպի տվյալ գրառումը պարտադիր է:
Post a Comment